Cum te ajuta CV-ul in ziua unui interviu de angajare?

interviu_angajare

Daca ai deja urmatorul interviu de angajare programat, inseamna ca angajatorul ti-a vizualizat deja CV-ul si considera ca ai abilitatile si competentele mentionate in descrierea locului de munca disponibil. Acest lucru nu inseamna, insa, ca eforturile tale de a construi o cariera de succes de opresc aici. Cea mai mare greseala este sa nu mai acorzi atentie CV-ului si sa uiti faptul ca este in continuare cel mai important instrument pe care il detii!

CV-ul la urmatorul tau interviu de angajare

Daca angajatorul a vazut CV-ul tau, ar fi indicat sa mai arunci si tu un ochi peste el inainte sa te prezinti la interviu. Asigura-te ca tot ceea ce exista in CV este real, ca poti oricand sa detaliezi oricare dintre activitatile amintite si ca ai abilitatile care l-au facut pe specialistul HR sa programeze aceste interviu de angajare.

Desi CV-ul nu contine toate informatiile pe care le cauta angajatorul – pentru ca ai respectat regula celor 2 pagini – tu trebuie sa le ai si sa fii pregatit sa i le transmiti si persoanei care sustine interviul. Asigura-te ca pentru fiecare loc de munca, pentru fiecare diploma mentionata, pentru fiecare eveniment in care ai fost implicat ai exemple relevante si detalii care subliniaza faptul ca esti omul potrivit pentru companie. Daca recruiterul considera ca raspunzi prea vag la unele intrebari la interviu, nu vei trece cu siguranta in etapa urmatoare.

CV-ul tau este si o modalitate excelente sa tii pasa cu angajatorul in cazul unui interviu telefonic, de exemplu. Pentru ca nu va aflati in aceeasi camera, nu exista contact vizual si este foarte usor sa te defocusezi, poti rata sansa obtinerii jobului perfect. Tine CV-ul langa tine si treci prin el in acelasi timp cu recruiterul cu care porti conversatia. Aceasta practica te va ajuta sa te comporti ca un profesionist, sa urmaresti cu atentie discutia si sa raspunzi prompt.

Nu uita sa iti actualizezi CV-ul constant si sa ii acorzi importanta cuvenita pe parcursul intregului proces de recrutare si jobul va fi al tau!