Ce greseli sa NU faci cand iti creezi CV?

Tu pe o scala de la 1 la 10, ce nota ai acorda CV-ului tau? Avand in vedere ca angajatorii primesc sute de exemplare de curriculum vitae pentru un singur job, cu siguranta ca raspunsul tau ar trebui sa fie 10.

Cum stii daca CV-ul este de 10? Evitand urmatoarele greseli, cel mai des intalnite de recruiteri in CV-urile candidatilor:

1) Eviti greselile gramaticale sau de tastare

2) Nu listezi corespunzator experienta profesionala

Experienta profesionala este  factorul cel mai important de decizie in procesul de recrutare. Mentioneaza in curriculum vitae doar experienta care este relevanta sau in relatie cu jobul pentru care vrei sa aplici si foloseste cuvinte cheie corelate cu experienta pe care anuntul jobului o cere , conform Jessicai H. Hernandez, executive resume writer.

3) Aplici cu acelasi CV la toate job-urile de care esti interesat

CV-ul nu este o istorie persoanala, ci are rolul sa puna in valoare strict abilitatile, activitatile si rezultatele relevante pentru jobul la care aplici. Pentru a pastra continutul relevant in completarea CV-ului online, identifica clar cerintele angajatorului, abilitatile si rezultatele pe care el le va considera relevante pentru jobul la care aplici, elimina informatii si rescrie anumite parti pentru a putea fi rezumate in mai multe cuvinte.

4) Nu completezi sectiunea „Obiectiv profesional” din CV-ul tau.

In cazul in care vor fi mai multi candidati pentru acelasi post, cu siguranta ca recrutorul va face o scurta lista cu cele mai bune CV-uri si va fi atent la cuvintele cheie care demonstreaza motivarea ta de a obtine jobul, de experienta si competentele tale.

Scrierea CV-ului implica multe decizii, de la alegerea fontului, formatului cronologic sau functional, pana la alegerea realizarilor care merita mentionate. Dar, odata ce te-ai decis cu siguranta ca iti vei putea crea un CV perfect.

Afla ce alte greseli sa eviti cand iti creezi CV-ul aici >>