Model de CV Internship la Guvern 2015

De-a lungul timpului, ti-am oferit numeroase modele de CV-uri pentru a iti usura munca de aplicare pentru postul dorit si pentru a-ti oferi o directie care sa te ajute sa devi un candidat eligibil pe piata fortei de munca.

Puterea executiva din Romania a lansat, pentru al treilea an consecutiv, Programul de Internship la Guvern 2015. Cu fiecare editie care trece, numarul tinerilor inscrisi creste. Asa ca este esential ca CV-ul tau sa iasa in evidenta pentru a putea trece de etapa de selectie. Ti-am pregatit cativa pasi simpli pentru realizarea unui CV competitiv, cu scopul de a ocupa pozitia de stagiar la Guvernul Romaniei:

  1. Mizeaza pe profesionalism

Avand in vedere ca este vorba de o institutie publica cu putere de decizie, acum mai mult ca niciodata trebuie sa ai grija ca CV-ul tau sa arate impecabil. Nu folosi adresa de email din liceu si nu iti pune o poza din vacanta de vara trecuta. Nu este indicata folosirea prescurtarilor. De asemenea, un alt semn de profesionalism si maturitate este folosirea diacriticelor, care pot, de asemenea, duce la eliminarea unor eventuale confuzii. De greseli gramaticale sau de vocabular nici nu poate fi vorba. Arata-le ca poti face parte din elita pe care si-au propus sa o formeze in cadrul programului de internship la Guvern din toate punctele de veedere!

  1. Pune accent pe rezultatele academice

Unul dintre criteriile de selectie a internilor la Guvern sunt rezultatele exceptionale in activitatea academica. Programul de stagii la Guvern cauta tineri cu potential. Nu omite nicio diploma, niciun rezultat notabil si relevant din anii de studiu. In special daca rezultatele obtinute sunt din sfera civica sau a limbilor straine. Certificarile internationale aduc si ele un plus CV-ului tau de intern la Guvern, precum si notele obtinute la discipline relevante pentru acest program in timpul anilor de studii.

  1. Detaliaza

Accentul pica pe sectiunea de educatie si formare a CV-ului tau, de aceea trebuie sa notezi in detaliu toate activitatile intreprinse in timpul anilor de studiu. In special daca aceste activitati sunt in domenii aflate in stransa legatura cu programul Internship.gov.ro. Este, deci, indicat sa treci in CV-ul tau materiile studiate, cunostintele acumulate si aplicabilitatea lor in situatii uzuale. Detalierea acestor campuri ii va ajuta pe recruiteri sa inteleaga la ce nivel te situezi, care dintre activitatile tale din timpul anilor de studiu te vor ajuta in timpul programului de internship la Guvern, pe care trebuie sa le mai dezvolti si care sunt lucrurile pe care le ai de invatat.

  1. Noteaza activitatile extra-curriculare

Guvernul Romaniei cauta persoane implicate, cu initiativa, care sa doreasca sa dezvolte intr-o directie pozitiva actul de guvernare in timp ce se dezvolta pe ei insisi. Participarea ta la activitati civice, implicarea in ONG-uri, activitatile de voluntariat, conferintele la care ai participat – toate acestea sunt dovezi ale faptului ca iti cunosti obiectivele si muncesti pentru a le atinge.

  1. Nu depasi limitele

Pentru ca un CV sa isi atinga obiectivul, cuprinzand toate detaliile necesare, nu trebuie sa depaseasca 2 pagini. In caz contrar, risti ca informatia sa nu ajunga in intregime la angajator. Mai ales daca este competitia mare, asa cum se intampla in cazul Programului de Internship la Guvernu Romaniei 2015. Recruiterii vor fi nevoiti sa treaca prin sutele de CV-uri, scanand informatiile relevante. Pe langa faptul ca este indicat sa treci datele care te caracterizeaza si recomanda pentru postul de stagiar la guvern in prima parte a CV-ului, este, de asemenea, necesar sa folosesti termeni cheie. Detalierea activitatilor de studiu sau a celor extra-curriculare nu se refera la cantitate, ci la calitate. Alege cu grija cuvintele folosite – termeni care sa defineaza expertiza ta intr-un anumit domeniu in mod concis si relevant.

Citeste pe Hipo.ro toate detaliile legate de Programul de Internship la Guvern 2015 si urmeaza pasii de mai sus pentru a te asigura ca te numeri printre stagiarii selectati.