Model de CV programator

Atunci cand aplici pentru un job, CV-ul este cel care te promoveaza. Angajatorul isi face o prima impresie pe baza informatiilor completate de tine. Daca acestea nu sunt convingatoare, nu ii capteaza atentia, sansele pentru a fi chemat la un interviu sunt aproape inexistente. Este esential sa fii atent la cerintele locului de munca si sa incluzi in CV cuvintele cheie pe care le gasesti in anuntul de recrutare, precum si evidentierea anumitor aspecte care te pot diferentia de ceilalti candidati. Domeniul IT este unul atragator, atat sub aspectul financiar, cat si al ofertei de munca. Acest articol iti prezinta informatii despre cum trebuie completat, dar si un model CV programator.

Cum sa completez campul “Obiectiv profesional” intr-un CV programator

Obiectivul profesional trebuie sa contina informatii legate de domeniul in care vrei sa lucrezi, de tipul companiei, precum si de beneficiile pe care i le poti aduce tu ca angajat. Fii original si succint in formularea obiectivului, deoarece, fiind situat la inceputul CV-ului, ii poti capta atentia angajatorului inca din primele randuri.

Cum sa completez campul “Experienta profesionala” intr-un CV programator

Tentatia de a trece in CV toate proiectele la care ai lucrat, toate job-urile si responsabilitatile pe care le-ai avut, este mare. Mentionarea tuturor limbajelor de programare pe care le-ai utilizat pana acum, unele la un nivel de incepator, altele la un nivel mediu sau avansat, nu face decat sa ii creeze impresia recruiterului ca nu esti specialistul cautat de el si ca ai cunostinte despre toate, dar nu atat de aprofundate precum este de dorit. Specifica limbajele de programare pe care le-ai utilizat cel mai des la locurile de munca anterioare si pe care le consideri relevante pentru job-ul dorit. In ceea ce priveste rezultatele muncii tale, sintetizeaza-le sub o forma din care sa reiasa cum ai ajutat compania sa se dezvolte.

Cum sa completez campul “Educatie si formare” intr-un CV programator

Mentioneaza in ordine cronologica descendenta studiile, care trebuie sa contina informatii despre perioada desfasurarii, despre universitate, facultatea ale carei cursuri le-ai urmat, diploma obtinuta si materiile relevante pentru job-ul dorit.

Cum sa completez campul “Limbi straine cunoscute” intr-un CV programator

Cunoasterea unei limbi straine de circulatie internationala este obligatorie pentru job-ul de programator. Precizeaza care sunt limbile straine pe care le stii si nivelul de cunoastere al acestora dupa sistemul “incepator-mediu-avansat”, conform atestatelor obtinute sau orientandu-te dupa informatiile din Cadrul European Comun de Referinta pentru Abilitati de Invatare a Limbilor Straine.

Cum sa completez campul “Competente si aptitudini de utilizare a calculatorului” intr-un CV programator

Mentioneaza in acest camp cunostintele tale hardware si software, precum si cele referitoare la principalele limbaje de programare pe care le utilizezi. Este de preferat ca certificarile IT pe care le detii sa le treci in aceasta sectiune a CV-ului.

Cum sa completez campul “Alte competente si aptitudini” intr-un CV programator

Completeaza acest camp cu aptitudinile dobandite sau innascute care te recomanda pentru acest job. Spre exemplu, poti mentiona spiritul analitic, abilitatile de invatare continua, capacitatea de a lucra atat in cadrul unei echipe, cat si independent.

Desi experienta pe care ai acumulat-o pe parcursul job-urilor avute, cat si a proiectelor la care ai participat, este relevanta, un CV structurat, in care se pot gasi cu usurinta informatiile, este un atu si il poate convinge pe recruiter ca esti un candidat care merita sa fie chemat la un interviu.

Descarca Model de CV programator >>

Lasă un răspuns