Model de CV student

Esti student si vrei sa te angajezi, dar iti este teama ca lipsa experientei profesionale poate reprezenta un impediment. Un CV puternic atrage atentia angajatorului si iti ofera sansa unui interviu, chiar si in lipsa experientei profesionale. Acesta trebuie sa fie bine structurat, iar informatiile sa evidentieze potentialul tau de a lucra intr-un anumit domeniu. In acest articol vei gasi informatii despre cum trebuie completat, precum si un model de CV student.

In primul rand, este recomandat ca titlul “Curriculum Vitae” sa fie inlocuit de numele tau, deoarece acesta te reprezinta si astfel angajatorului ii va fi mai usor sa te retina ca un potential candidat. Dupa completarea datelor personale, este bine sa introduci campul “Obiectiv profesional”. Un obiectiv in cariera bine formulat te poate diferentia de multitudinea de candidati si ii contureaza angajatorului o idee despre motivatia ta.

Cum sa completez campul “Obiectiv profesional” intr-un CV de student

Acest camp trebuie sa contina informatii despre domeniul in care vrei sa iti dezvolti o cariera, tipul de companie in care vrei sa lucrezi si beneficiile pe care i le poti aduce. Prin urmare, obiectivul profesional trebuie sa fie clar si concis si sa se axeze pe ceea ce poti face tu pentru companie si nu pe modalitatea in care aceasta te ajuta sa te dezvolti.

Cum sa completez campul “Experienta profesionala” intr-un CV de student

Aspectul pe care angajatorul pune accent este experienta profesionala. In aceasta sectiune poti trece informatii referitoare la stagiile de practica, precum si activitatile de voluntariat desfasurate intr-un ONG sau intr-o organizatie studenteasca. Este recomandat sa precizezi responsabilitatile pe care le-ai avut, dar si rezultatele pe care le-ai obtinut.

Lipsa experientei profesionale poate fi compensata prin voluntariat pentru un job entry-level. Este o modalitate de a valorifica si dezvolta aptitudinile si competentele, precum si de a largi orizontul prin interactiunea cu persoane din diferite domenii. Tot mai multi studenti aleg sa faca voluntariat sau opteaza pentru internship-uri in companii, pentru a le facilita obtinerea unor job-uri part-time sau full-time pe pozitii de junior.

Cum sa completez campul “Educatie si formare” intr-un CV de student

Studiile trebuie trecute in ordine cronologica descendenta si trebuie mentionate perioada, institutia de invatamant si diploma/calificarea obtinuta. Pot fi precizate disciplinele studiate doar daca sunt relevante pentru locul de munca vizat, precum si participarile la sesiunile de comunicari stiintifice, olimpiade, competitii studentesti sau burse.

Cum sa completez campul “Limbi straine cunoscute”  intr-un CV de student

Cunoasterea unei limbi straine la nivel mediu/avansat iti poate creste semnificativ sansele de angajare. In cazul in care detii un certificat care sa ateste cunoasterea unei limbi straine, mentioneaza nivelul obtinut, iar in rubrica “Atestate si alte cursuri” tipul acestuia: Cambridge ESOL – limba engleza, DELE – limba spaniola, DELF – limba franceza, CELI – limba italiana. In caz contrar, autoevalueaza-ti abilitatile de citit, vorbit si scris, in functie de nivelurile Cadrului European Comun de Referinta pentru Abilitati de Invatare a Limbilor Straine. Dupa stabilirea nivelului la care te afli, poti face corespondenta cu sistemul “incepator-mediu-avansat”, pe care il completezi in CV.

Cum sa completez campul “Competente si aptitudini de utilizare a calculatorului” intr-un CV de student

In acest camp trebuie mentionate competentele si aptitudinile de utilizare a calculatorului, precum si certificarile care atesta nivelul de cunoastere.

Cum sa completez campul “Alte competente si aptitudini” intr-un CV de student

Aceasta este sectiunea in care iti poti specifica abilitatile care te recomanda pentru job-ul dorit. Spre exemplu, poti mentiona abilitatile de conducere a unei echipe, dezvoltate in cadrul organizatiei studentesti, cand ai coordonat departamentul de Resurse Umane/Marketing etc.

Trebuie acordata o atentie deosebita modului in care este completat CV-ul, de aceea rezerva-ti timp pentru redactarea lui. Puncteaza cunostintele acumulate in decursul studiilor de licenta si abilitatile si competentele pe care le poti valorifica la locul de munca in folosul companiei. Poti folosi ca model formatul de CV completat conform informatiilor din acest articol, personalizandu-l in functie de aptitudinile tale si de job-ul dorit.

Descarca  Model de CV student >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns