Model de CV economist

Pentru a atrage atentia, CV-ul tau trebuie sa reliefeze adevaratul tau potential, prin intermediul rezultatelor tale. De aceea, este foarte important sa mentionezi toate experientele relezante si realizarile tale pe parcursul acestora. Nu uita de cifre, deoarece acestea sunt cele mai importante in domeniul tau.

Cum sa completez campul “Obiectiv profesional” intr-un CV de economist

Motivatia care reiese din obiectivul profesional trebuie sa atraga atentia angajatorului. Mentioneaza in ce domeniu vrei sa lucrezi, tipul de companie in cadrul careia vrei sa te dezvolti profesional, precum si aportul pe care il vei aduce tu la cresterea acesteia.

Cum sa completez campul “Experienta profesionala” intr-un CV de economist

Enumera toate experientele relevante pentru acest post, in ordine invers crescatoare, mentionand la fiecare responsabilitatile si realizarile, in cifre.

Cum sa completez campul “Educatie si formare” intr-un CV de economist

In acest camp trece studiile in ordine cronologica descendenta, mentionand perioada, unitatea de invatamant, diploma obtinuta si materiile relevante pentru domeniul economic. In cazul in care ai participat la cursuri, training-uri sau workshop-uri sau daca ai obtinut certificari obtinute la nivel national sau international, precizeaza-le in sectiunea “Traininguri si alte cursuri”.

Cum sa completez campul “Limbi straine cunoscute” intr-un CV de economist

Evalueaza-ti cunostintele de limbi straine, utilizand nivelurile Cadrului European Comun de Referinta pentru Abilitati de Invatare a Limbilor si realizeaza corespondenta intre acestea si sistemul “incepator-mediu-avansat”, pe care il scrii in CV. In cazul in care detii un atestat de cunoastere a unei limbi straine, mentioneaza tipul certificarii si nivelul absolvit.

 Cum sa completez campul “Competente si aptitudini de utilizare a calculatorului” intr-un CV de economist

Acest camp trebuie sa contina informatii despre cunostintele tale software, hardware, cele referitoare la baze de date si limbaje de programare. Certificarile contabile pe care le detii mentioneaza-le in aceasta sectiune a CV-ului pentru ca angajatorul sa poata face cu usurinta corespondenta dintre acestea si nivelul de cunoastere a utilizarii unui program de specialitate.

Cum sa completez campul “Alte competente si aptitudini” intr-un CV de economist

Aptitudinile si competentele necesare pentru a lucra intr-un astfel de domeniu sunt destul de specifice si nu orice persoane are inclinatii spre economie. In acest camp este bine sa precizezi care sunt abilitatile care te recomanda pentru job-ul de economist, pe care le-ai dobandit sau dezvoltat pe parcursul experientelor tale.

Desi alcatuirea necesita timp, CV-ul este cartea ta de vizita si efortul depus iti va fi rasplatit cu job-ul dorit.

Descarca Model de CV economist >>

Lasă un răspuns