Ce contine CV-ul perfect pentru programul de Internship la Guvernul Romaniei in 2016

Pentru al 4-lea an consecutiv, Guvernul Romaniei lanseaza programul Internship.gov pentru studentii care isi doresc sa exceleze pe plan politic si administrativ. Pentru ca anul acesta numarul de locuri a scazut la jumatate, noi iti venim in ajutor si iti oferim consiliere pentru ca CV-ul tau sa fie selectat!

Programul de Internship la Guvern 2016 iti ofera 43 de departamente din care poti alege pentru a dobandi cunostinte practic si a pune in valoare abilitatile dobandite pe parcursul anilor de studiu. Iata cativa pasi pentru ca CV-ul tau sa iasa in evidenta si sa iti aduca participarea la internship:

 

Adapteaza-l departamentului pe care il alegi

Nu trimite un CV generalist, in care ai ca obiectiv profesional dobandirea de noi abilitati si cunostinte. Pentru a demonstra interesul tau real pentru programul de internship la Guvernul Romaniei, asigura-te ca aduci detalii relevante pozitiei pe care ti-o doresti. Studiaza in detaliu departamentul in care iti doresti sa ajungi si gaseste toate atuurile care te recomanda pentru acea pozitie. O documentare minutioasa te poate scoate in evidenta in fata sutelor de candidati cu care lupti.

 

Mizeaza pe studiile si rezultatele academice

Pentru ca principalul criteriu de selectie este statutul tau de student sau proaspat absolvent, aici trebuie si tu sa pui accent. Nu te multumi doar sa mentionezi programul de studiu urmat, ci incearca sa gasesti o legatura intre profilul tau academic si profilul candidatului potrivit pentru pozitia pe care o urmaresti. Mai mult, tine cont de faptul ca este util sa mentionezi si rezultatele tale academice bune si foarte bune, in special daca sunt in domenii conexe programului de internship la Guvern 2016.

 

Mentioneaza limbile straine cunoscute

Organizatorii programului de Internship la Guvernul Romaniei 2016 isi doresc candidati care sa cunoasca cel putin o limba straina la un nivel mediu sau avansat, asa ca este in avantajul tau sa pui accent pe acest aspect. Important este sa fii sincer cu nivelul la care cunostia limba sau limbile straine mentionate pentru ca trebuie sa ai in vedere faptul ca vei fi pus in situatii care iti vor testa competentele.

 

Nu scrie mai mult de doua pagini

Faptul ca ai un CV complet si complex este intotdeauna un avantaj. Ceea ce trebuie sa retii, insa, este ca niciun angajator nu va parcurge pagini intregi de detalii si informatii – de multe ori putin relevante pentru pozitie. Inainte sa te apuci sa iti construiesti CV-ul, noteaza pe o foaie de hartie care sunt abilitatile si competentele care te recomanda pentru pozitia de intern la Guvernul Romaniei si mizeaza strict pe acelea. Cu un CV mai lung de doua pagini risti sa plictisesti si chiar sa distragi atentia de la informatiile importante.

 

Afla de pe Hipo.ro toate detaliile referitoare la inscrierea la Programul Oficial de Internship la Guvernul Romaniei 2016 si aplica din timp pentru a te numara printre stagiarii selectati! Mult succes!