Ce este un CV Visual?

Te afli in situatia in care iti doresti sa ai un CV imbunatatit, dar nu stii cu ce sa incepi? Partea vizuala a CV-ului tau ar putea fi primul aspect pe care ar trebui sa il revizuiesti. Un CV Visual este o modalitate alternativa de a afisa toate informatiile dintr-un CV traditional intr-un mod care stimuleaza vizual.

Datorita  platformelor de socializare bazate pe grafica, CV-ul tau poate fi mai eficient cu un design vizual. Desi informatia dintr-un CV primeaza, ei bine, nu ar trebui sa te surprinda ca partea grafica si coloristica sunt doua componente pe care un angajator le apreciaza atunci cand analizeaza o multitudine de CV-uri.

Exista design-uri pentru un Online CV?

Raspunsul este da, poti gasi o multitudine de design-uri intr-o completare CV Online. CV-ul pe care il alegi reflecta cine esti si aptitudinile pe care le ai. In plus, poti gasi template-uri gata facute, iar tu trebuie doar sa le completezi (intra pe Hipo.ro si ai parte de o serie de sugestii).

Poti opta pentru un CV online gratis unde iti organizezi informatiile cu ajutorul unui design minimalist pe o singura coloana sau pe modelul nou cu doua coloane. De asemenea, daca studiezi intr-un domeniu care implica creativitatea pentru un CV student ar fi potrivit sa alegi un design cat mai appealing.

Cand sa folosesti un design in resume CV

Chiar daca un design atractiv pot functiona in aproape orice industrie, acestea ar putea fi considerate neadecvate pentru anumite profesii sau angajatori. Este de preferat sa apelezi la un design creativ fie ca e vorba de modul de realizare al acestuia (CV descarcare cu template sau CV World realizat de tine) in acele profesii in care creativitatea, personalitatea si partea artistica sunt deosebit de apreciate, cum ar fi:

  • Design grafic
  • Web design
  • Publicitate
  • Arta
  • Copywriting
  • Social Media Management

Cu toate acestea, profesia nu trebuie sa reprezinte un impediment daca vrei sa folosesti un design pentru un CV perfect. O abordare profesionala si simplista poate sa fie suficienta pentru ceea ce ai nevoie. Cand ar trebui sa abordezi un template de acest tip?

Este necesar un cod vestimentar formal la posibilul loc de muncă? Ai aplicat la o corporatie? Acestea sunt semne ca ar putea necesita un CV profesional. Intr-o lume corporativa care se greseste in ceea ce priveste profesionalismul, acest tip de design  ar trebui sa fie alegerea implicita.

Intreaga ta cautare de locuri de munca risca sa fie compromisa daca nu esti atent in alegerea design-ului pentru Cv-ul tau . Specialistii celor de la Silicon Republic recomanda sa ai in portofoliul tau atat un CV cu un design simplist, cat si un CV Visual cu infografice. Creeaza CV care sa fie functional din punct de vedere tehnic cat si grafic pentru o cautare cat mai eficienta catre jobul mult dorit.