Cate pagini are CV-ul perfect?

Cate pagini trebuie sa aiba un CV? Dupa cum stim, calitatea conteaza de cele mai multe ori, iar cantitatea nu este intotdeauna apreciata. Insasi Specialistii HR sustin faptul ca un CV care este format din doua pagini are informatii suficiente (Zety, 2021). De aceea, acestia recomanda cu tarie un CV care contine in cel mai mare procentaj abilitati din fisa postului.

Fie vorba intre noi, CV-ul tau ar trebui sa fie realizat cat de scurt posibil in timp ce iti demonstrezi valoarea. Numarul de cuvinte al CV-ului nu o sa iti aduca interviu dorit, ci continutul de calitate.  CV-ul trebuie sa includa suficiente informatii despre tine pentru a dovedi ca esti calificat pentru postul pentru care aplici, fara a coplesi cititorul.

Totusi, de unde stii care este marimea ideala pentru un CV care poate sa convinga hiring managerul sa te aleaga pentru un interviu?

Realizare Online CV intr-o SINGURA pagina

In cea mai mare parte, o pagina este suficienta pentru a se potrivi cu toata experienta ta de lucru, abilitatile si alte informatii necesare, insa sunt acceptate si doua pagini. Daca ai absolvit de curand sau pur si simplu esti nou pe piata muncii, o pagina este mai mult decat suficienta pentru CV-ul tau. Daca este prea lung un CV student, recrutorul va fi suspicios ca inventezi lucruri.

Daca intr-o completare CV Online ti se prezinta un template cu doua pagini, dar tu nu ai experienta profesionala si incerci sa adaugi cat mai multe informatii, acesta contine, probabil, cuvinte care nu sunt relevante. Ar fi util sa reduci acel CV Online gratis la o singura pagina, adaptand-ul la experienta pe care o ai.

Creeaza CV in DOUA pagini

Pentru angajatii cu o experienta vasta de munca (peste 7 ani) sau candidatii care solicita roluri de specialist sau de conducere, este recomandat un CV de doua pagini. Daca CV-ul tau are trei pagini, arunca o privire atenta si vezi daca ar putea fi rezolvata situatia cu o mica editare pentru a-l face mai scurt.

CV 2021 presupune incadrarea tuturor informatiilor legate de toate cuvintele cheie, istoricul de lucru, experiența și abilitatile tale intr-o maniera concise si clara, fara prea multe detalii de umplutura. Pentru a realiza un CV perfect pastreaza doar informatiile care coincide cu jobul la care aplici.

Pentru a nu avea un CV mai lung de doua pagini poti incerca sa:

  • Scurtezi Profilul Personal;
  • Elimini din Experienta de Lucru inutila si sa evidentiezi skill-urile;
  • Incluzi doar diplomele in sectiunea Educatie;
  • Schimbi formatul paginii;
  • Elimini proiectele in curs si conferintele mai vechi;
  • Elimini sectiune de Hobbies/Interests;
  • Elimini structurile cliseice (51% dintre recrutori nu iau in considerare CV-urile care contin clisee lingvistice, informatie statistica prezentata de Cultivated Culture, 2021).

Nu exista o regula standard pe care CV-ul tau trebuie sa o aiba, insa este mai folositor ca informatiile chiar si pentru un CV intern sa fie potrivite pentru pozitia pe care o cauti. Totusi, daca vrei un raspuns clar la intrebarea “Cate pagini trebuie sa aiba un CV?”incearca sa incadrezi CV-ul in doua pagini complete, incluzand numai informații care te vor ajuta sa obtii acel loc de munca.