Sfaturi si exemple pentru Curriculum Vitae

Daca iti planuiesti sa obtii un loc de munca, ai nevoie de un Curriculum Vitae de calitate care sa ii impresioneze pe angajatori. De la formatare si stil la continut și limbaj (43% dintre CV-uri nu sunt luate in considerare din cauza greselilor gramaticale si al unui limbaj informal, conform studiului realizat de Twin Employment&Training, 2018), este crucial ca fiecare element al CV-ului tau sa fie impecabil. Da pe spate Angajatorii de Top cu un Curriculum Vitae de nota 10!

Este usor sa pierzi din vedere micile detalii atunci cand iti faci griji pentru un loc de munca. Cele mai bune sfaturi te ajuta sa iti amintesti la ce trebuie sa ai grija in redactarea unui Curriculum Vitae. Ti-am pregatit o serie de Tips & Tricks perfecte pentru orice job la care urmeaza sa aplici.

1.  Design-ul potrivit  intr-un Curriculum Vitae Online

In ceea ce priveste design-ul trebuie sa existe o atentie sporita indreptata catre font. Este important sa nu oboseasca cititorul atunci cand analizeaza un CV Curriculum Vitae, de aceea, este recomandat sa fie folosit un font simplu.

S-ar putea sa crezi ca fonturile sunt banale in realizarea unui Curriculum Vitae, dar fontul potrivit va insemna mult pentru CV-ul tau. De exemplu, Verdana, Arial sau Helvetica sunt fonturi care vor oferi un aspect placut si o vizibilitate clara CV-ului pe care il realizezi. De asemenea, multi dintre specialistii HR  sustin faptul ca marimea scrisului este un aspect la fel de important (recomanda marimea de 10-12 points pentru a pastra armonia design-ului).

Sfat:  incearca sa eviti folosirea acelor fonturi greu de citit, de pilda, Comic Sans, Papyrus, Curlz MT.

2.  Curriculum Vitae completat cu Experienta relevanta

Daca adaptarea unui Curriculum Vitae la fisa postului este o parte cruciala, adaugarea de achievements pe care le ai in acest sens este cheia succesului de care ai nevoie. Ilustrarea unei abilitati sau a unei responsabilitati cu o realizare te aduce cu cinci pasi inaintea candidatilor cu acelasi set de abilitati.

Exemplu: Pentru a genera o crestere a clientilor in luna iulie, am propus o schema de reduceri pentru produsele cosmetice destinate sezonului cald, avand ca drept o urmare o crestere a Profitului cu 25% fata de luna iunie.

Sfat: pentru aceasta sectiune foloseste ordinea cronologica in sens invers.

3.  Curriculum Vitae GRATIS construit de tine

Indiferent dacă folosiți un template de Curriculum Vitae, ai sansa sa gasesti cateva sectiuni recomandate de care nu ai nevoie. De exemplu, daca tocmai ai absolvit facultatea sau liceul și nu ai ocupat inca o functie profesionala, nu include o sectiune goala in ceea ce priveste Experienta anterioara.

In schimb, ai putea inlocui sectiunea de experienta cu traininguri relevante, realizari academice si alte experiente, cum ar fi stagii sau proiecte extracurriculare. De asemenea, s-ar putea sa iti fie util sa combini cateva sectiuni daca intampini probleme la completarea unei sectiuni si nu ai mai multe de doua bullet point-uri.

Un Curriculum Vitae este adesea primul pas pentru a obtine un interviu cu un angajator. Asigura-te ca incluzi cele mai relevante informatii in CV-ul tau si organizeaza-le pentru a evidentia cele mai importante informatii. Odata ce un Curriculum Vitae este lustruit și finalizat, acesta ar trebui sa te ajute sa obtii mai multe interviuri si oferte de locuri de munca.