Trenduri pentru CV-ul tau in 2015

Prima impresie are cel mai mare impact, iar cautarea de job-uri nu face exceptie. CV-ul este primul tau contact cu angajatorul si primul pas in incercarea de a obtine job-ul dorit. De aceea, realizarea unui CV nu trebuie sa fie o actiune superficiala. Trebuie sa investesti timp, resurse si creativitate pentru a te asigura ca vei iesi in evidenta inca din faza de selectie.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Cum sa te angajezi in 2015

Preferintele angajatorilor se schimba de la Raportul Hipo Piata fortei de munca 2015an la an. Vrei sa afli in ce domenii se fac angajari  in 2015, cum vor evolua salariile si care sunt criteriile care conteaza cel mai mult in selectia si recrutarea de candidati?

Descarca GRATUIT Raportul Hipo Piata fortei de munca 2015.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Mai mult, ti-am pregatit o lista cu 5 sfaturi pentru a-ti imbunatati CV-ul si pentru a fi pregatit in fata unei competitii de top:

  1. Organizeaza-ti CV-ul in blocuri distincte de text

Ajuta angajatorul sa parcurga cu mai mare usurinta CV-ul tau si, in acelasi timp, sa nu piarda din vedere niciunul dintre detaliile importante legate de educatia si activitatile tale din trecut. Este recomandat sa folosesti chiar box-uri care sa contina informatiile cele mai relevante, lucruri pe care vrei sa te asiguri ca intervievatorul le afla despre tine, lucruri pentru care stii sigur ca vei fi chemat la interviu. Astfel, nu doar ca vei reusi sa te vinzi mult mai bine, ci il vei starni curiozitatea si ii vei capta atentia. CV-ul tau va fi parcurs cu usurinta pana la final.

  1. Foloseste o propozitie cu impact

Introdu o propozitie in CV-ul tau – de preferat foarte bine pozitionata – in care sa ii spui angajatorului de ce crezi ca esti potrivit pentru pozitia disponibila, de ce esti tu candidatul pe care il cauta. Acesta este lucrul pe care angajatorul vrea sa il afle, in definitiv, din CV-ul tau. Faptul ca folosesti o propozitie/fraza pentru a-I puncta acest aspect va avea un impact pozitiv. Evita, insa, exprimarile greoaie, complexe sau prea detaliate. Concizia si obiectivitatea sunt cheia obtinerii efectului scontat.

  1. Adauga o pagina de prezentare

Pentru ca CV-ul tau trebuie sa puna accentul pe studii si experienta profesionala, ai putea sa completezi portofoliul cu o pagina de prezentare a proiectelor in care ai

fost implicat, a activitatilor extracurriculare si, desigur, a aportului tau in toate acestea. Acesta scurta prezentare iti poate fi de ajutor si in cazul unor recomandari, in cazul in care apelezi la networking. Este vorba de o informatie in plus, care il poate ajuta pe angajator sa isi creeze o parere mai detaliata si sa inteleaga care ar fi aportul tau in compania lui.

  1. Pune accent pe partea vizuala

O imagine valoreaza o mie de cuvinte. O imagine, un grafic sau un chart – de ce nu? Pe langa faptul ca astfel de elemente te vor ajuta sa iti structurezi mult mai bine informatia, vor maximiza impactul CV-ului tau asupra angajatorului . Astfel de elemente ajuta la parcurgerea informatiei si puncteaza lucrurile esentiale.

  1. Introdu un link catre un video de prezentare

Din ce in ce mai multe companii pregatesc scurte secvente video pentru candidati cu scopul de a-i ajuta sa isi formeze o impresie cat mai apropiata de realitate in ceea ce priveste organizatia si mediul de lucru. De ce nu ai profita si tu de acest mijloc de promovare? Atunci cand ti se permite, incearca sa inserezi si un link catre un video cu o scurta prezentare a ta. Pe langa faptul ca un astfel de element suplimentar in CV-ul tau il va face pe angajator sa realizeze ca te-ai straduit, ii vei putea demonstra ca ai abilitati de comunicare si relationare, ca stii sa iti prezinti aptitudinile si competentele intr-un mod succint, interesant si interactiv si ca ai si skill-uri tehnice, de ce nu?

Daca te-ai hotarat ca 2015 este anul in care iti vei pune bazele carierei de succes la care ai visat intotdeauna, urmeaza pasii de mai sus si actualizeaza-ti CV-ul pe Hipo.ro. Profita de beneficiile tehnologice si fa o impresie buna chiar de la prima aplicare. Asigura-te ca CV-ul tau este unul memorabil si ca ti se va da sansa de a te prezenta la un interviu cu angajatorul pentru care ti-ai dorit intotdeauna sa lucrezi.

Pentru a fi informat din timp cu privire la toate schimbarile de pe piata fortei de munca si pentru a afla care sunt planurile de recrutare ale companiilor din Romania, descarca GRATUIT raportul Hipo.ro in format PDF.