AM/N-AM in CV

Fie ca o sa crezi sau nu, crearea unui CV perfect este la fel de importanta ca pregatirea si punerea in evidenta la interviul de angajare. La urma urmei, CV-ul tau este sansa ta de a face o puternica prima impresie asupra recrutorului! Dar, inainte de a te alarma prea mult cu realizarea unui CV perfect, construirea acestuia este de fapt mult mai simpla decat pare.

Pentru a verifica cat de reusit este un CV ti-am pregatit un scurt joc, AM/N-AM, care te va ajuta sa iti perfectionezi documentul si sa te pui in valoare in fata angajatorilor.

AM/N-AM folosit o structura pentru online CV

In cazul in care nu ai urmarit o anumita structura intr-o completare CV online, ar trebui sa fii constient de faptul ca multi angajatori tin cont de o structura organizata care sa fie usor de urmarit.

Un CV student bazat pe competente este de obicei separat in urmatoarele sectiuni (in aceasta ordine):

  • Antet
  • Rezumat
  • Aptitudini
  • Experienta de munca
  • Educatie
  • Hobby-uri si interese
  • Referinte

Dupa ce ai stabilit o structura generala, poti incepe sa iti scrii aici un CV online gratis.

AM/N-AM urmarit formatul pentru CV 2021

Un lucru crucial pe care trebuie sa-l stii despre scrierea primului CV este ca exista diferite tipuri pentru formatul unui CV perfect, fiecare avand un scop foarte diferit.

De exemplu, CV-ul cronologic, care este cel mai comun dintre toate, este folosit pentru a sublinia istoricul angajarii unui solicitant. Incepe prin enumerarea experientei profesionale in ordine cronologiaca inversa (adica cu cea mai recenta slujba mai intai). Acest tip de CV este ideal pentru solicitantii care au o istorie de munca puternica si solida.

In cazul unui CV intern, cel mai potrivit pentru tine este un CV bazat pe abilitati care se concentreaza in jurul celor mai reusite abilitati si atributii ale tale.

AM/N-AM mintit in CV

Daca ai mintit in legatura cu cateva aspecte intr-un CV, ar trebui sa stii ca nu esti pe drumul cel bun. Chiar daca nu esti prins imediat, adevarul te va ajunge din urma. In momentul in care se va afla ca ceea ce ai scris nu este adevarat,  vei pierde increderea angajatorului si, foarte probabil, postul de munca.

Fii onest si pune accentul in CV pe calitatile care te diferentiaza de restul. De asemenea, nu aplica CV-ul pentru un job la care nu te califici, un studiu realizat de CareerBuilder in 2019 prezenta faptul ca 54% dintre cei care isi doresc sa se angajeze isi ataseaza CV-ul pentru un job chiar daca nu au mai indeplinit vreodata responsabilitatile care se cer.

Pentru un CV perfect ai nevoie sa te informezi inainte si sa iti imbunatesti permanent acest document. Odata la cateva luni revizuieste ceea ce ai scris si adauga informatii noi daca este cazul.