Filosofia clasica in ceea ce priveste crearea CV-ului spune ca acesta este o colectie de date personale, organizate dupa un anumit standard. In cele mai multe cazuri, tu nu vei fi singurul care va aplica la un job, ceea ce inseamna ca angajatorul va incerca sa diferentieze CV-urile bune de cele care nu sunt scrise bine.
Probabil ca te gandesti „Cat de greu poate fi sa completez fiecare camp cu date despre mine?„. Ei bine, nu este greu, dar procesul necesita intreaga ta atentie. Este important sa incluzi doar acele informatii care sunt importante pentru jobul la care aplici pentru a te face remarcat in fata celorlalti candidati.
Sectiunea Experienta profesionala din CV
Scopul unui CV nu este sa redea intreaga ta experienta, ci de a demonstra de ce esti potrivit pentru jobul la care aplici. Cum poti sa faci acest lucru? Mentionand fiecare responsabilitate suficient de specific si sugestiv astfel incat sa evidentiezi abilitatile tale. Evita sa dai copy-paste din fisa postului. Incearca sa iti amintesti care erau task-urile predominante si modul in care le-ai realizat.
Sectiunea Studii din Curriculum Vitae
Sectiunea studii din CV este foarte importanta mai ales pentru studentii si absolventii care nu au acumulat o experienta profesionala vasta, dar care pot miza pe studiile urmate pentru a da startul carierei lor. In aceasta situatie, este important sa mentionezi mai mult decat numele facultatii, specializarea si perioada in care ai urmat facultatea. Descrie cursurile pe care le-ai urmat si care consideri ca iti ofera cunostintele pentru jobul sau internship-ul dorit.
Este foarte importanta sa completezi CV-ul intr-o maniera cat mai concisa, dar care in acelasi timp sa releve si competentele si abilitatile tale pentru jobul ales.
Afla cum sa completezi fiecare camp (+ exemple) aici