Cum se completeaza CV-ul Europass?

Desi poate parea demodat, CV-ul Europass este in continuare recunoscut de angajatorii din mediul privat si din mediul public, atat din Romania, cat si din strainatate si este cerut de facultatile din Romania, in procesul de inscriere si in cadrul programelor de schimb international, precum Erasmus.

Cum arata un model de CV Europass? Ce informatii include si ce avantaje ai folosind acest model?

Sectiunea Profil personal din modelul de CV Europass

Una dintre sectiunile importante din CV-ul Europass este cea a Profilului personal, sectiune in care fara a depasi limita de 100 de cuvinte trebuie sa demonstrezi ca esti candidatul potrivit pentru jobul ales.

De ce este importanta aceasta sectiune? Pentru ca in cazul in care vor fi mai multi candidati pentru acelasi post, cu siguranta ca recruiterul va face o scurta lista cu cele mai bune CV-uri, iar cele mentionate de tine aici te pot ajuta sa te diferentiezi in fata celorlalti candidati.

Sectiunea Competente personale din CV-ul Europass

La aceasta sectiune, cand detaliezi competentele este important sa utilizezi cuvinte simple si un limbaj clar, sa eviti clisee precum „Lucrez bine in echipa” si sa nu listezi abilitati care nu pot fi insotite de exemple sau dovezi.

Atunci cand completezi sectiunea „Limbi straine” nu supraestima nivelul de cunoastere a unei limbi straine, pentru ca in majoritatea cazurilor vei fi testat la interviu.

Afla cum trebuie sa completezi si celelalte sectiuni ale CV-ului Europass