CV-ul european se completeaza conform unor grile standardizate de auto-evaluare. Una dintre aceste sectiuni este cea referitoare la competentele lingivistice. CV-ul european in romana are sectiuni referitoare la tipuri de competente, obtinute in cadrul educatiei formale sau intr-un context non-formal (competente organizationale, sociale, tehnice)
Din ce in ce mai multi recrutori folosesc baze de date cu CV-uri pen care le interogheaza pentru a gasi candidati pentru o anumita pozitie. Include in CV cuvinte cheie din domeniul tau de interes. Cea mai buna sursa pentru cuvintele cheie si expresiile de care ai nevoie pentru CV este chiar descrierea pozitiei.
CV-ul european trebuie sa fie 100% corect, fara nicio greseala. Nu te baza doar pe „spell checkers”, deoarece un cuvant cum ar fi „sea” este scris corect si va trece neobservat de calculator, dar ar fi incorect daca ai fi vrut sa scrii „see”. Trimite-l unui prieten pentru o verificare suplimentara.
Ai grija la elementele tehnice. Foloseste doar Microsoft Word, care este un standard in domeniu, pentru a edita CV-urile. Folosirea altor programe de editare text poate crea probleme de compatibilitate si ca urmare s-ar putea sa nu poata fi deschis CV-ul pe calculatorul angajatorului.
Denumeste CV-ul tau „Prenume_Nume_CV”. De cele mai multe ori CV-ul tau este downloadat intr-un folder imprena cu alte CV-uri. Nu trimite CV-uri in format Zip sau RAR.