Cum sa iti realizezi CV-ul daca nu ai experienta?

Teama cea mai mare a unui student sau absolvent: ca nu se va putea angaja pentru ca nu are experienta profesionala. Este simultan unul dintre cele mai periculoase mituri peste care trebuie sa treci pentru a face un CV puternic.

Aceasta teama se bazeaza pe o presupozitie pe care o poti auzi mai peste tot in jurul tau: angajatorii nu vor decat oameni cu experienta. Nu poti sa te angajezi pentru ca nu ai experienta, si nu poti sa capeti experienta pentru ca nu poti sa te angajezi.

Cum te poti asigura ca vei obtine jobul dorit chiar daca nu ai experienta in CV?

Daca vei accentua obiectivul tau profesional. Secretul este sa te diferentiezi printr-un obiectiv clar si specific, care sa exprime in primul rand domeniul in care vrei sa lucrezi. Faptul ca ai o astfel de decizie luata, te va exclude desigur din selectia pentru joburi care nu ai nici o legatura cu domeniul ales, dar te vor propulsa spre oportunitati din domeniu.

Daca vei evidentia activitatile extra curriculare si rezultatele pe care le-ai adus. Odata ce ai identificat activitatile, cauta indicatori de performanta pe care sa ii scoti in evidenta in CV-ul tau. Adica rezultatele cele mai importante pe care le-ai adus prin implicarea ta.

Cu totii avem unele abilitati naturale, care ne imping spre anumite activitati si ne fac sa avem rezultate bune in ele, chiar daca experienta este zero. Poate ai facut strangeri de fonduri pentru o asociatie si ai dublat bugetul, sau ai creat o echipa de 20 de voluntari.

Afla cum iti poti valorifica abilitatile descarcand un model de CV al studentului completat