Structura CV-ului in franceza

Fie ca aplici pentru un job in Romania, in strainatate sau vrei sa te inscri intr-un program international va trebui sa redactezi un CV in franceza. Iar, daca te gandesti sa il traduci pe cel din romana, noi nu iti recomandam sa faci acest lucru. De ce? Pentru ca CV-ul in franceza completat, difera in anumite aspecte de cel in romana.

Structura CV-ului in franceza are urmatoarea structura:

  1. Information personnelle
  2. Experience professionnelle
  3. Education et formation
  4. Competences personnelles
  5. Objectif professionnel

Sectiunea studii din CV Europass in  franceza este foarte importanta mai ales pentru studentii si absolventii care nu au acumulat o experienta profesionala vasta, dar care pot miza pe studiile urmate pentru a da startul carierei lor.

Astfel, daca esti student sau proaspat absolvent si nu ai o experienta profesionala vasta, descrie mai mult educatia si formare17a profesionala si mentioneaza activitatile de voluntariat sau practica. Este indicat sa listezi incepand cu diploma studiilor superioare (doctorat, master, licenta).

Nu mentiona toate cursurile urmate, ci doar cele care conteaza. Cu siguranta au fost cursuri in cei 3 sau 4 ani de facultate care nu aveau legatura cu specializarea ta. De asemenea, nu mentiona studiile liceeale, doar in cazul in care vrei o cariera tehnica sau economica si ai facut un liceu cu acest profil.

Exemplu

Institution: l’Université de Bucarest

Ville: Bucarest

Diplôme: Baccalauréat en

Spécialisation: Affaires Internationales

Periode: 01.10.2014-01.07,2017

Cours suivies: Introduction à la vie politique, L’introduction dans les affaires internationales, L’analyse de la politique, Affaires internationales : théorie et problèmes contemporains, La guerre et la sécurité dans le monde politique, Affaires extérieures de l’USA, La politique post-coloniale du Moyen Orient, La politique russe moderne

Etudiant Erasmus à l’Université d’Amsterdam – Affaires internationales ; Cours : Histoire de l’introduction du système politique international, Economie internationale, Des conflits et de la diplomatie, De l’histoire de la guerre froide

Aceasta sectiune este una dintre cele mai importante din CV-ul tau, dar nu este singura.

Afla cum sa completezi si restul sectiunilor din CV-ul in franceza aici