Modelul de CV al studentului – inceputul carierei de succes

Sa iti scrii CV-ul atunci cand nu ai foarta multa experienta si nici nu stii exact cum ar trebui redactat nu este usor. Atunci cand esti student sau absolvent sau doar te afli la inceput de cariera, pentru a iti creste sansele de angajare este important sa evidentiezi studiile urmate sau orice alt tip de experiente extracurriculare care te pot recomanda pentru jobul ales.

Cum redactezi un CV care este relevant pentru jobul la care aplici?

Noi iti recomandam sa incluzi in CV-ul de student cursurile de la facultate sau orice alt lucru care poate fi relevant domeniului in care vrei sa lucrezi (training, scoli de vara, conferinte sau workshop-uri).

Insa, nu mentiona toate cursurile urmate, ci doar cele care conteaza. Nu mentiona studiile liceeale, doar in cazul in care vrei o cariera tehnica sau economica si ai facut un liceu cu acest profil.

Fii creativ si gandeste outside the box in momentul in care creezi Cv-ul. Gandeste-te cum ai putea sa pui in valoare, de exemplu, cursul de contabilitate, workshop-urile la care ai participat sau sesiunile de comunicare stiintifica.

Insereaza in modelul de CV al studentului informatii care „te recomanda” pentru jobul respectiv. Sa presupunem ca ti-ai dori sa aplici la un internship in marketing si ai de ales intre a oferi mai multe detalii despre jobul de vara pe care l-ai avut sau un curs despre digital marketing pe care l-ai urmat la o facultate din straintate in urma programului Erasmus.

Noi iti recomandam sa incluzi cursurile de la facultate, studiile sau orice alt lucru care poate fi relevant domeniului in care vrei sa lucrezi (training, scoli de vara, conferinte, workshop-uri). In plus, studiile vor arata ca esti interesant de subiectul respectiv si ti-ai dori o cariera in domeniu.

Afla cum poti completa si celelalte sectiuni din CV-ul tau aici