Cativa ani de experienta, cunostintele aprofundate intr-un domeniu, rezultatele impresionante, proiectele proprii implementate cu succes conduc catre o pozitie manageriala. Desi experienta este relevanta pentru un astfel de job, CV-ul trebuie sa evidentieze potentialul tau de a contribui la dezvoltarea companiei. In acest sens, in acest articol detaliem cateva aspecte pe care trebuie sa le evidentiezi si iti punem la dispozitie un model de CV manager.
Cum sa completez campul “Obiectiv profesional” intr-un CV Manager
Poate ti-ai atins obiectivul profesional ocupand o pozitie manageriala sau poate doar este o treapta in cariera ta si iti doresti si mai mult. In orice caz, in acest camp poti mentiona domeniul, tipul de companie in care vrei sa iti gasesti un loc de munca si ce vrei tu sa realizezi pentru angajator, ce contributii poti aduce dezvoltarii firmei.
Cum sa completez campul “Experienta profesionala” intr-un CV Manager
Acest camp are rolul cel mai important in CV atunci cand vorbim de o pozitie manageriala si nu numai. Tinand cont de acest aspect, concentreaza-te pe evidentierea responsabilitatilor si in special a rezultatelor obtinute, care ar fi de preferat sa fie masurate obiectiv, continand cifre si/sau procente. In cazul in care job-ul anterior a avut o titulatura specifica, putin utilizata in afara companiei, detaliaza titlul pentru a fi usor de inteles pozitia ocupata. De asemenea, poti mentiona numarul de angajati pe care i-ai avut in subordine, proiectele pe care le-ai propus si implementat.
Cum sa completez campul “Educatie si formare” intr-un CV Manager
Studiile, la fel ca experienta profesionala, trebuie mentionate in ordine cronologica descendenta. Precizeaza durata studiilor, universitatea, facultatea, materiile care sunt relevante pentru job-ul dorit si diploma obtinuta in urma absolvirii lor. In acest camp poti specifica si cursurile de specializare pe care le-ai urmat, trainingurile la care ai participat si care au legatura cu domeniul tau.
Cum sa completez campul “Limbi straine cunoscute” intr-un CV Manager
Pentru ocuparea unei pozitii manageriale, cunoasterea cel putin a unei limbi straine de circulatie internationala la nivel avansat este o cerinta obligatorie. Daca detii un atestat, mentioneaza care este nivelul pe care l-ai obtinut si tipul certificatului. In cazul in care nu detii o certificare, autoevalueaza-ti cunostintele utilizand nivelurile Cadrului European Comun de Referinta pentru Abilitati de Invatare a Limbilor Straine, urmand sa faci corespondenta cu sistemul “incepator-mediu-avansat” pe care il mentionezi in CV.
Cum sa completez campul “Competente si aptitudini de utilizare a calculatorului” intr-un CV Manager
In acest camp trebuie sa specifici care sunt cunostintele tale hardware, software, cunostintele despre baze de date sau limbaje de programare si nivelul la care te afli in utilizarea lor.
Cum sa completez campul “Alte competente si aptitudini” intr-un CV Manager
Aptitudinile si competentele dezvoltate la locul de munca anterior, pe care le poti exemplifica prin situatii in care le-ai utilizat sau in care le-ai dobandit, le completezi in acest camp, deoarece pot fi un punct de interes pentru angajator, alaturi de experienta de manager.
Desi CV-ul detine o pondere importanta, este de preferat ca acesta sa fie insotit de o scrisoare de intentie care sa evidentieze motivatia ta si in care sa punctezi aspectele care te recomanda pentru pozitia de manager.