Model de CV proaspat absolvent

Proaspat absolvent de facultate, esti nerabdator sa iti gasesti un job, dar contrar asteptarilor tale, rezultatele intarzie sa apara. Poate CV-ul tau nu a fost suficient de captivant pentru angajatori si este necesar sa-l revizuiesti pentru a-ti accentua atuurile. Este cartea ta de vizita si merita sa investesti timp pentru a-l imbunatati deoarece munca iti va fi rasplatita cu job-ul dorit. Iti vom prezenta in continuare cateva aspecte esentiale pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand iti completezi CV-ul.

Cum sa completez campul “Obiectiv profesional” intr-un CV de proaspat absolvent

Odata cu absolvirea facultatii, iti este mai clar care este obiectivul in cariera pe care vrei sa il atingi. Poti atrage atentia angajatorului printr-un obiectiv clar si concis, care sa ii demonstreze ca stii ce vrei si ca esti motivat. In acest camp trebuie sa specifici domeniul in care vrei sa lucrezi, tipul de companie si avantajele pe care le-ar obtine aceasta angajandu-te pe tine.

Cum sa completez campul “Experienta profesionala” intr-un CV de proaspat absolvent

In cazul in care ai acumulat experienta pe parcursul anilor de facultate, fie ca este vorba de un loc de munca pe o pozitie de junior, fie ca ai participat la un program de internship sau trainee, titlul trebuie sa fie completat cat mai detaliat, in special daca este vorba despre o titulatura specifica, putin folosita in afara companiei. Daca firma in care ai lucrat sau in care lucrezi nu este foarte cunoscuta, este recomandat sa mentionezi cateva detalii despre domeniul de activitate si despre profilul sau. Un aspect care nu trebuie neglijat este specificarea rezultatelor relevante obtinute, masurate intr-un mod cat mai obiectiv, sub forma cifrelor sau procentelor.

Daca pe perioada studiilor nu ai lucrat, poti trece la experienta activitatea de voluntariat dintr-un ONG sau dintr-o organizatie studenteasca, precum si rezultatele obtinute in aceasta perioada. In acest caz, poti opta pentru un internship in cadrul unei companii, care poate conduce la angajarea pe o pozitie entry-level.

Cum sa completez campul “Educatie si formare” intr-un CV de proaspat absolvent

Informatiile despre studii trebuie trecute in ordine cronologica descendenta, indicand perioada, institutia de invatamant, diploma obtinuta, precum si disciplinele relevante pentru job-ul la care aplici. In aceasta rubrica poti mentiona si cursurile de formare, training-urile pe care le-ai urmat, precum si participarea la sesiunile de comunicari stiintifice, la competitii studentesti sau conferinte.

Cum sa completez campul “Limbi straine cunoscute”  intr-un CV de proaspat absolvent

Cunoasterea unei limbi straine creste sansele de angajare ale unui candidat, in contextul in care exista numeroase companii care au parteneri si clienti straini. Daca detii un atestat de limba, trebuie sa scrii nivelul obtinut si sa mentionezi numele acestei certificari in rubrica “Traininguri si alte cursuri”. In cazul in care nu ai o astfel de certificare a cunostintelor tale, te poti autoevalua conform nivelurilor Cadrului European Comun de Referinta pentru Abilitati de Invatare a Limbilor Straine, care pot fi transpuse cu usurinta in sistemul “incepator-mediu-avansat” pe care le completezi in CV.

Cum sa completez campul “Competente si aptitudini de utilizare a calculatorului” intr-un CV de proaspat absolvent

In acest camp trebuie sa scrii ce stii sa faci in domeniul calculatoarelor: cunostinte software, cunostinte hardware, limbaje de programare, baze de date, etc. Este de preferat ca certificarile IT sa fie trecute in aceasta rubrica pentru a putea fi realizata cu usurinta legatura dintre acestea si nivelul de cunostinte.

Cum sa completez campul “Alte competente si aptitudini” intr-un CV de absolvent

Aceasta este sectiunea in care poti puncta aptitudinile tale, competentele dobandite, relevante pentru job-ul vizat. Este de preferat sa fii sincer cu aceste informatii deoarece, in cadrul unui interviu, vor exista si intrebari referitoare la aptitudinile tale, iar daca nu vei sti sa explici contextul in care ti le-ai dezvoltat sau sa dai detalii despre situatii in care le utilizezi, poti pierde sansa obtinerii locului de munca.

Pentru a avea un CV puternic, trebuie sa iti cunosti competentele, abilitatile sociale si organizatorice si sa le evidentiezi in acest instrument personal de marketing, pentru a atrage atentia angajatorului. Poti utiliza ca punct de pornire in redactarea acestuia modelul de CV proaspat absolvent pe care ti-l punem la dispozitie.

Descarca Model de CV proaspat absolvent >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns