Model de CV vanzari junior

Iti vom prezenta in continuare cateva aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand completezi un CV pentru a aplica pentru un job precum junior sales representative sau un internship ori program de trainee in departamentul de vanzari al unei companii.

Alegerea unui domeniu pentru dezvoltarea carierei este un pas important in viata oricarei persoane. O astfel de decizie trebuie sa aiba la baza o analiza a personalitatii, a aptitudinilor, intereselor si valorilor. Lipsa unei compatibilitati intre cariera aleasa si caracteristicile personale conduc, de cele mai multe ori, la insatisfactie profesionala, diminuarea stimei de sine si stari de anxietate.

Daca, in urma unei analize, ai descoperit ca ai excelente abilitati de comunicare, de convingere si negociere, esti perseverent, organizat, atent la ceea ce iti transmit cei din jur prin limbajul verbal, cat si nonverbal, probabil te gandesti la o cariera in vanzari. Piata din Romania este foarte generoasa in ceea ce priveste carierele in domeniul vanzarilor, iar cu ajutorul abilitatilor innascute sau dobandite si dorinta de a invata, iti poti atinge obiectivul.

Iti vom prezenta in continuare cateva aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand completezi un CV pentru a aplica pentru un job precum junior sales representative sau un internship ori program de trainee in departamentul de vanzari al unei companii.

Cum sa completez campul “Obiectiv profesional” intr-un CV vanzari junior

Un obiectiv profesional care sa atraga atentia angajatorului trebuie sa cuprinda domeniul in care vrei sa-ti dezvolti o cariera, in acest caz vanzari, tipul de companie in care vrei sa lucrezi si beneficiile pe care le poti aduce in respectiva organizatie. Obiectivul trebuie sa fie concis, clar si, nu in ultimul rand, personal. Copierea lui dintr-un alt CV cu siguranta nu ii va starni interesul angajatorului.

Cum sa completez campul “Experienta profesionala” intr-un CV vanzari junior

In cazul in care nu ai lucrat pana in acest moment, in acest camp trebuie sa completezi informatii despre voluntariatul pe care l-ai realizat intr-un ONG sau intr-o organizatie studenteasca. Nu este un dezavantaj ca te-ai axat pe studii in perioada facultatii, dar angajatorul trebuie sa vada initiativa si implicare in diverse proiecte.

Daca ai experienta, completeaza titlul job-ului cat mai detaliat, deoarece exista posibilitatea ca titulatura sa fie putin cunoscuta in afara companiei. Este bine sa adaugi si cateva informatii despre profilul firmei, domeniul de activitate, responsabilitatile cuprinse in fisa postului si rezultatele obtinute, masurate cat mai obiectiv, sub forma de cifre sau procente.

Cum sa completez campul “Educatie si formare” intr-un CV vanzari junior

In acest camp vei completa universitatea, facultatea la care ai studiat, perioada studiilor, calificarea sau diploma obtinuta si materiile care au legatura cu domeniul vanzarilor si iti pot oferi un suport teoretic pentru o pozitie entry-level. Poti mentiona competitiile studentesti, conferintele la care ai participat, precum si bursele sau premiile pe care le-ai primit.

Daca ai absolvit cursuri de vanzari, precum Tehnici de vanzari sau curs Reprezentant de vanzari, aici le poti mentiona si poate fi un plus fata de ceilalti candidati.

Cum sa completez campul “Limbi straine cunoscute”  intr-un CV vanzari junior

Indiferent de domeniul ales, a cunoaste o limba straina sau mai multe la un nivel mediu sau avansat reprezinta un avantaj pentru angajare. Daca ai o certificare a cunostintelor tale de limbi straine,  mentioneaza nivelul si tipul acesteia. In caz contrar, trebuie sa iti autoevaluezi nivelul de cunoastere a limbilor straine, ghidandu-te dupa Cadrul European Comun de Referinta pentru Abilitati de Invatare a Limbilor Straine, urmand sa faci corespondenta intre acesta si sistemul “incepator-mediu-avansat”, pe care il completezi in CV.

Cum sa completez campul “Competente si aptitudini de utilizare a calculatorului” intr-un CV vanzari junior

In acest camp, trebuie sa completezi nivelul cunostintelor tale software, hardware, precum si cele legate de baze de date, limbaje de programare. Aici trebuie mentionate si certificarile IT, pentru a putea fi facuta corespondenta dintre ele si nivelul cunostintelor tale.

Cum sa completez campul “Alte competente si aptitudini” intr-un CV vanzari junior

In urma analizei realizate de tine pentru alegerea domeniului in care vrei sa-ti dezvolti o cariera, a reiesit ca ai aptitudini si competente care te recomanda pentru vanzari. Acum poti mentiona care sunt abilitatile care ti-ar garanta succesul in domeniul vanzarilor: comunicare excelenta si bune abilitati de negociere, capacitate de organizare, capacitate de analiza si sinteza, etc.

Dupa ce ai luat decizia ca acesta este domeniul care te pasioneaza si in care vrei o cariera, nu ramane decat sa realizezi un CV puternic, in care sa evidentiezi abilitatile, activitatile tale de voluntariat, internship, care sa te recomande pentru un astfel de job si sa-ti garanteze un interviu. In acest scop, poti consulta modelul de CV vanzari junior oferit de noi.

Descarca Model de CV vanzari junior >>

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns