Ce cauta angajatorii in CV-urile juniorilor? Studii sau cunoasterea a doua limbi straine?

Vara este perioada absolvirii pentru multi studenti si momentul oportun pentru juniori sa gaseasca un job entry-level sau un program de internship platit.

Specializarea studiilor si cunoasterea a doua limbi straine sunt printre cele mai cautate criterii in procesul de recrutarea al candidatilor juniori, inregistrand procente de 11,89%, respectiv 9,98% in preferintele angajatorilor. Cunoasterea limbilor straine este o aptitudine pe care tinerii ar trebui sa o cunoasca, fiind mai greu de dezvoltat printr-un curs de scurta durata.

In plus, 79% din companii vor creste sau vor mentine constante bugetele de training, ceea ce arata ca angajatorii investesc in dezvoltarea abilitatilor juniorilor si specializarea acestora la locul de munca.

Conform Raportului Hipo referitor la Piata fortei de munca, jumatate dintre angajatori isi doresc sa gaseasca in CV-urile tinerilor, programe de internship, trainee, stagii de practica, joburi temporare sau proiecte in domenii conexe.

Iata cateva dintre ofertele angajatorilor la Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi:

  • British American Tobacco Romania – cauta absolventi cu studii in inginerie;
  • Grup Renault Romaniacauta studenti si masteranzi pentru un internship pe diverse specializari precum marketing, finante,mecanica si alte 20 de domenii;
  • KPMG cauta masteranzi sau absolventi in domeniul Economic, IT, Tehnic sau Juridic pentru mai multe programe de internship;
  • ZENTIVA cauta studenti/masteranzi in ultimul an de facultate si absolventi pentru programul Zentiva University Program pentru departamentele de productie, mentenanta, product technology, siguranta mediului, aprovizionare si multe altele;

Intre 15 iun si 13 aug 2017 are loc Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi, unde candidatii fara experienta sau cu o experienta de pana la 3 ani, pot gasi 600 de job-uri in domenii precum: Financiar-bancar, IT&C, Constructii, Logistica, Auto, Consultanta, Tehnic, Farmaceutice, Inginerie, Servicii & BPO.