Trenduri in recrutare in 2016 – Cum iti faci CV-ul atractiv?

CV-ul unui candidat este cea mai importanta “arma” pe care o detine in timpul procesului de recrutare. Un CV bine pus la punct iti poate aduce job-ul dorit fara batai de cap, asa cum un CV nepotrivit iti va inchide usile companiei pentru care ai visat sa lucrezi. Pentru a te asigura ca esti la curent cu ultimele noutati in ceea ce priveste utilitatea si aspectul CV-ului tau, ti-am pregatit cateva sfaturi direct de la 210 specialisti HR:

Investeste in invatarea mai multor limbi straine

Limba engleza nu mai reprezinta de mult timp un atuu foarte valoros in CV-ul tau. In mare parte pentru ca toata lumea o vorbeste, macar la nivel de incepator. Pentru a-ti creste sansele de a obtine un job bine platit in domeniul de care esti pasionat, angajatorii vor ca tu sa cunosti cel putin inca o limba straina la nivel mediu. Acest aspect te poate ajuta nu doar sa obtii un job, ci si sa calatoresti in interes de serviciu, sa tii legatura cu clienti valorosi din strainatate sau sa reprezinti compania in diverse imprejurari.

—————————————————————————————————————————————–

Angajeaza-te in 2016icon_pdf_landing_page

Afla direct de la 210 specialisti in Resurse Umane care sunt criteriile care conteaza cel mai mult la angajare, ce greseli trebuie sa eviti cu orice pret si ce sfaturi au pentru ca tu sa te prezinti mai increzator la urmatorul interviu

 

Descarca GRATUIT Raportul Hipo Piata fortei de munca in 2016 >

—————————————————————————————————————————————–

Nu completa CV-ul cu informatii false

Chiar daca esti chemat la un interviu pe baza unor informatii neadevarate pe care le-ai inserat ici-colo in CV, nu vei obtine cu siguranta job-ul dorit. Recruiterii isi dau seama cu usurinta atunci cand un candidat nu este sincer. Este imposibil sa detaliezi activitati pe care nu le-ai intreprins, sa aduci diplome si certificari pe care nu le ai sau sa obtii recomandari pozitive de la oameni cu care nu ai lucrat. In plus, vei frustra angajatorul si il vei face sa isi iroseasca timpul, ceea ce iti va anula sansele de a obtine vreodata un job in compania cu pricina.

 

Nu trata CV-ul superficial

CV-ul este primul lucru pe care angajatorul il vede din partea ta, iar in el sunt singurele informatii pe care el le are despre tine. CV-ul nu doar trebuie sa enumere ceea ce ai invatat sau ceea ce ai facut, ci trebuie sa convinga compania respectiva ca tu esti un candidat cu potential, aparent potrivit pentru job-ul pe care il au deschis. Nu te opri la a mentiona activitatile trecute in ideea ca le vei detalia la interviu pentru ca sunt sanse reale sa nu existe niciun interviu in aceste conditii.

 

Nu aduce informatii generale

Adapteaza-ti CV-ul pentru job-ul la care aplici. Chiar daca tu crezi ca nu isi vor da seama, angajatorii vad sute sau poate mii de astfel de CV-uri pe an si pot spune fara dificultate daca acel document a fost trimis catre alte 20 de companii sau le este adresat doar lor. Incearca sa identifici in descrierea job-ului abilitatile si competentele pe care tu le ai si sa pui accent exclusiv pe ele. De asemenea, te poate ajuta putin research legat de istoricul companiei pentru a-ti da seama ce activitati din trecutul tau profesional sunt relevante pentru compania respectiva.

 

Investeste in cariera ta in 2016 si fa pasul urmator pentru a-ti urma visul profesional. Actualizeaza-ti CV-ul pe Hipo.ro si porneste in cautarea job-ului perfect. Iar pentru a te asigura ca esti un candidat competitiv pe piata fortei de munca, asigura-te ca esti la curent cu ultimele trenduri in recrutare.

Descarca GRATUIT Raportul Hipo “Piata fortei de munca in 2016” in format PDF.