Ultima suta de metri pentru CV-ul tau – Aplica la Programul de Internship la Guvern 2016

Programul oficial de Internship al Guvernului Romaniei continua si in 2016 cu 150 de posturi disponibile, in 43 de institutii centrale. Termenul limita de inscriere in program este 15 Mai, asa ca mai ai doar cateva saptamani la dispozitie sa iti pui la punct CV-ul. Iata cateva sfaturi pentru a te asigura ca vei fi selectat:

Pune accent pe abilitatile relevante

In functie de departamentul din care vrei sa faci parte pe perioada Internshipului la Guvern, organizeaza-ti abilitatile si competentele intr-o lista relevanta. Nu aglomera CV-ul cu informatii care nu spun nimic despre ce stii sa faci in domeniul pe care ti l-ai ales. Competitia este mare, iar tu vrei sa te asiguri ca atragi atentia inca din primele randuri si ca esti repartizat acolo unde iti doresti.

Nu uita limbile straine

Pentru acest program de internship, cunoasterea unei limbi straine de circulatie internationala este foarte importanta. De aceea, trebuie sa te asiguri ca mentionezi care sunt competentele tale in aceasta sfera. Cu cat stii mai multe limbi straine, cu atat esti mai castigat. Ia in considerare faptul ca pe durata stagiului vor avea loc numeroase intalniri cu oficiali straini. Este important sa fii sincer in redactarea CV-ului pentru ca toate aceste competente vor fi testate.

Rezultatele academice conteaza

Mai ales in cazul in care ai studii relevante in domeniul pe care vrei sa il urmezi, este foarte important sa le pui in valoare si sa realizezi o legatura intre ele si task-urile pe care le vei avea de indeplinit in departamentul in care vei fi repartizat. Asigura-te ca mentionezi si activitatile extracurriculare care te-au ajutat sa dobandesti competente relevante care te recomanda pentru un loc in programul derulat de Guvernul Romaniei.

Aplica din timp

Nu lasa aplicarea pe ultima suta de metri. Chiar daca procesul de selectie se va desfasura dupa incheierea perioadei de aplicare, data trimiterii portofoliului ramane. Daca trimiti dosarul din timp, vei demonstra ca esti un candidat determinat, responsabil si organizat.

Afla ce trebuie sa contina dosarul tau pentru Programul Oficial de Internship la Guvernul Romaniei 2016 si aplica acum!