Ce salariu poti castiga in 2019?

Este deja o traditie ca la fiecare inceput de an, Hipo.ro sa realizeze un Raport al Pietei fortei de Munca pentru studenti, absolventi si specialisti cu experienta. Anul acesta, in urma analizei datelor de la 312 companii de top din Romania am identificat cateva perspective care se vor remarca in 2019:

Salariile in 2019

Mai mult de jumatate dintre companii estimeaza ca salariile se vor majora. In plus, niciun dintre companiile respondente nu a bifat optiunea “vor scadea”, comparativ cu 2% in 2018.

Asteptarile salariale ale candidatilor. Toti candidatii entry-level, indiferent de industrie pornesc cu aceleasi asteptaril salariale (2500 RON), diferenta devenind vizibila odata ce creste si nivelul de expertiza al fiecarui candidat. Dupa mai mult de 5 ani experienta, contrastul devine din ce in ce mai remarcabil. In timp ce candidatii din domeniile Business si Stiinte Sociale au asteptari de 4500-4625 RON, cei din domeniul Tehnic aspira la salarii de 6500 RON.

Domeniile cu cele mai multe joburi

Dupa ce s-au mentinut 3 ani la rand pe prima pozitie, Vanzarile au coborat pe pozitia a doua. Domeniul IT Software s-a clasat pe locul 1, crescand astfel numarul companiilor care recruteaza candidati cu studii informatice.

La polul opus, domeniile Juridic, Achizitii si IT Hardware sunt printre cele mai rar mentionate de angajatori in ceea ce priveste pozitile nou deschise in 2019, lucru ce va face competitia mai ridicata pentru candidatii care isi doresc o cariera in aceste domenii.

Afla mai multe despre salarii, beneficiile oferite de angajatorii, criterii de recrutare si multe altele din Raportul Hipo – Piata fortei de munca in 2019.

Descarca gratuit Raportul Hipo.ro „Piata fortei de munca in 2019” >>