Cate zile libere avem in 2017 – calendarul complet

Daca ai respectat sfaturile noastre de redactare a CV-ului, inseamna ca acum ai deja jobul dorit. Sau ca esti pe drumul cel bun in obtinerea lui si te pregatesti pentru o cariere de succes! Asa ca iti doresti cu siguranta sa stii care sunt zilele libere de la stat in 2017, cand pica ele si cum le poti gestiona eficient pentru a le transforma in mini-concedii de relaxare si odihna! Noi ti-am pregatit un calendar care centralieaza toate aceste informatii pe care il poti accesa rapid.

Anul Nou
1 ianuarie 2017 – duminica
2 ianuarie 2017 – luni

Ziua Unirii Principatelor Romane
24 ianuarie 2017 – marti

Pastele Catolic si Pastele Ortodox
16 aprilie 2017 – duminica
17 aprilie 2017 – luni

Ziua Internationala a Muncii
1 mai 2017 – luni

Ziua Copilului
1 iunie 2017 – joi

Rusaliile
4 iunie 2017 – duminica
5 iunie 2017 – luni

Vezi calendarul zilelor libere in 2017 in varianta completa pe Hipo.ro

De cele 14 zile libere platite pot beneficia toti angajatii din Romania – atat din mediul privat, cat si din cel de stat – exceptie facand doar angajatii din unitatile sanitare si de alimentatie publica, precum si cei din unitatile care nu isi pot intrerupe activitatea din pricina specificului activitatii. Acestia au, insa, dreptul la zile libere compensatoare, acordate in urmatoarele 30 de zile. Ceea ce inseamna ca numarul zilelor libere la bugetari este acelasi cu numarul zilelor libere al angajatilor din mediul privat.

In ceea ce priveste zilele libere acordate pentru situatii speciale, acestea pot fi agreate cu angajatorul si introduse in contractul semnat in momentul angajarii. De aceea, este indicat sa le discutati inca din timpul interviului si sa va asigurati ca le veti primi. Acestea sunt:

Romania nu este tocmai fruntasa in ceea ce priveste numarul zilelor libere decretate prin lege. Pe primele locuri se afla India, Columbia sau Thailanda – cu pana la 18 zile libere platite, in timp ce pe ultimele locuri sunt ocupate de Marea Britanie, Ungaria sau Mexic, cu doar 7 zile libere de la stat pe an. Afla pe ce loc se afla Romania in topul tarilor in functie de zilele legale nelucratoare!

Iar in cazul in care iti doresti sa iti schimbi jobul actual sau cauti sa dai startul unei cariere de succes si sa testezi eficienta CV-ului tau, consulta lista joburilor disponibile pe Hipo.ro.